onsdag 31 augusti 2011

Till svärmor

Nu ett tag har det varit mycket att göra. Vi har varit lite små sjuka och så har jag jobbat en hel del. Det har gjort att jag inte har hunnit sy något. Men igår kväll  satte jag mig och sydde en mössa som jag för längesedan lovade att sy. 
Den är till min svärmor!
 
Det är det första som jag har sytt till någon vuxen och förmodligen det sista. Har bestämt att jag inte ska sy till vuxna då jag tycker det är roligare att sy små saker. Men en mössa spelar ingen roll! Och det är bara roligt att hon ville ha en!
 
Hon stickade en mössa till mig förra året så det är kul att jag kan göra något till henne, jag har en väldigt snäll och underbar svärmor.
 
Det blev en med ugglor på och jag hoppas att den ska passa!

fredag 26 augusti 2011

Ho! Ho!

 Hittade det här tyget för ett tag sedan, tror att det var på Ohlssons tyger, och det passar perfekt till min stora tjej som både gillar lila och ugglor!
Hon vill oftast ha på sig tights så det fick bli en klänning/tunika.

Hon var själv med och sydde ihop den, hon hjälpte till att nåla och så var det hon som tryckte på pedalen när jag sydde.
För omväxling och av lathet använde jag en dekorativ fåll söm istället för tvillingnål, alltid kul att pröva något nytt!
(Sömmen är inte sne, ser bara ut så på bilden =)     )

lördag 20 augusti 2011

Höstgarderoben

Nu har barnen börjat på dagis och nu när solen har bestämt sig för att inte skina lika stark som tidigare så är det dags att fixa med höstgarderoben!
Hade gärna sytt massor till båda grynen men då tiden inte alls räcker till till det så var vi på stan idag och shoppade.
Hela familjen var med, vilket var mysigt! Jag började shoppa åt lillan och hon var toppen glad hela tiden och provade allt utan protester.
Efter det tog vi en lunch paus och unnade oss pizza! En trekvart senare bar det i väg till affärerna igen för att handla åt stortjejen.
Hon är inte lika lätt som vår lilla. Hon har vilja och vet precis vad hon vill ha för kläder. Men när jag föreslog någon tröja så sa hon snäll: " nej mamma den är inte så fin". Och så var det bara att lägga undan den tröjan, ingen idé att försöka övertala henne då hon senare inte ändå skulle sätta på sig den. Hon tycke även att det var så kul att shoppa att hon ville fortsätta hela dagen även när vi hade handlat allt vi skulle! Men hon fick några nagellack och då ville hon hemma och fixa med det!

Det blev en rejäl hög åt båda flickorna och efter dagen på stan var det bara mamma och pappa som var trötta...

Även om vi nu har köpt en massa så vill jag ju självklart även sy till dem. Så ikväll sydde jag denna tunika till lillan. Från början var det tänkt som en tröja men då storleken var större än normalt fick det bli en tunika istället.

Tyget kommer från Ohlssons tyger och mönstret är från Burdo.
Måste även passa på att säga att min nya overlock är guld värd!! Tidigare hade jag aldrig hunnit sy tunikan klart på en kväll så nu har jag svårt att förstå varför jag väntade så länge med att köpa en!

Fortsatt trevlig helg allihop!!

fredag 19 augusti 2011

Och ett par till lillan...

 Blev ett par velour byxor till lillasyster med, och då med mudd både i midjan och benslut. 
Egentligen gillar jag inte att syskonmatcha men de får ha byxorna vid olika tillfällen!
Min lilla namnetikett satte jag bak på rumpan, är så sött när de är så små!

tisdag 16 augusti 2011

Premiär!

 Fick min overlock för ett tag sedan men då jag inte har haft tid till att sitta ner och mixtra och lära mig så har den fått stå litegrann. Men nu så har jag sytt mitt första plagg någonsin på en overlock!! 

Med tanke på det och att jag aldrig tidigare sytt i velour är jag nöjd med resultatet. Jag hade förväntat mig att det skulle vara krångligare men med ett stort tack till HönaPöna som gav mig råd när det faktiskt krånglade lite och även ett tack till Ingela i den lokala sybehörsaffären så fick jag overlocken till att göra precis som jag ville på en gång!

Nu gäller det bara att lära sig alla knep för det blev lite att tänka på, det är ju inte precis som att sy på en vanlig symaskin, men sen kommer syandet gå som en dans! (om inte overlock krånglar vilket jag verkligen hoppas att den inte gör!)
Det blev ett par byxor till J. Hade tänkt att sätta mudd även i midjan men då de blev så höga valde jag att sätta resår. J har redan provat dem och tyckte de var super sköna!
Lilla E var snabbt framme och ville prova hon med så jag ska sy ett par till henne också.
Man får ju passa på när de vill använda det man syr!!

tisdag 9 augusti 2011

Min lilla assistent...

 Ikväll hade jag en underbar härlig söt assistent i mitt knä när jag sydde mössorna...

nämligen min lilla tjej på 1 1/2 år... Allt var väldigt spännande (har inte sytt med henne i knät innan, varit lite rädd för att hon ska stoppa in fingrarna när jag syr) och hon hade lite funderingar men annars satt hon tyst som ett ljus och bara tittade storögt när jag sydde! 

Hon var så försiktig och sa åt mig när hon tyckte att jag var för nära med mina fingrar!!
Det var väldigt mysigt och vem vet kanske hon tar efter sin mamma när hon blir lite större!

Mössorna, precis som muddbyxorna med mörkblå och röda stjärnor på, är till marknaden på lördag. I måndags hade vi "snacka ihop oss" snack jag och HönaPöna som jag ska dela bord med! Ska bli riktigt kul att få ha en expert och god vän med sig till marknaden!

Jag har sex mössor till att sy men lusten avtar lite när man sitter och syr samma sak länge... Men jag har tagit min välförtjänta paus nu så det blir allt att sitta en stund till ikväll!


lördag 6 augusti 2011

Syr för fulla muggar!

 Nu när man har börjat jobba så är det helt klart svårare att hinna med att sy. Men jag har ändå hunnit med att sy två tröjor i jersey. Den ena är i ljusblå med söta djuransikten på och den andra är mörkblå med vita valar!

Självklart så får de hänga med på kommande marknad nästa helg! Men idag ska vi på en annan marknad, bara jag och tjejerna och de ska bli kul!

Efter en lång arbetsvecka så ska det bli skönt med liten egentid med barnen!

Trevlig helg allesammans!

onsdag 3 augusti 2011

Sommarlovet är över...

 ...och jag har börjat jobba! Efter 1 1/2 år hemma så är det tillbaka till riktiga vardagen. Känns helt okej även om jag saknar mina gryn när jag är på jobbet. Men de passar på att mysa lite med sin pappa för nu är det hans tur att vara hemma ett tag!


Jag har lite smått under sommaren sytt lite inför kommande marknaden tillsammans med HönaPöna! Här är två par byxor med resår i både midja och benslut.
 Byxorna är i strl 74/80 och 62/68 och i de små byxorna sydde jag fast en liten rosett som dekoration! Av tyget har jag en liten bit kvar som jag hoppas kunna sy något till lilla E.

Igår fick jag min ny gamla overlock maskin och jag försöker förstå mig på den men jag har alldeles för lite tid till att sitta och knåpa, ska försöka hinna lite efter nästa helg!