måndag 11 juli 2011

Glad Sommar!!

På sistone har jag haft fullt upp med beställningar och att njuta av sommaren!!! 

Nu har jag hunnit klart med alla mina beställningar bland annat de ni ser på bilden. Muddbyxor i elefanttyg med grön mudd i midja och benslut och två babymössor! Den cerisefärgade med moln är till en liten på 2 månader, tanken är att man ska kunna vika upp den nu när hon är liten för att längre fram ta ner kanten och få en större mössa. Så varar den längre!! 

Den röda med apor och lejon på är till en sötis på fem månader som även har fått matchande byxor!

För min del blir det några veckors semester med familjen nu innan jag, efter min mammaledighet, börjar jobba igen! 

Så nu ska jag bara njuta av sommaren och sy kläder inför marknaden i Vrigstad!

GLAD SOMMAR allihop!

tisdag 5 juli 2011

Apor och lejon

Fick en beställning på byxor i det här härliga tyget! Första gången jag såg det visste jag inte riktigt vad jag tyckte om tyget men nu bara älskar jag det! Så mysigt!

 Min svägerska ville ha ett par muddbyxor till hennes lilla söta så symaskinen åkte fort fram. Gjorde byxorna lite längre, så har hon lite att växa i. De små liven växer så fort i den här åldern!

Det är så kul att se sina egna kläder på någon annan! Har fortfarande inte vant mig vid att det finns barn som springer runt i mina Två Små Gryn kläder! Helt fantastiskt kul!

Byxorna är i storlek 68 och tyget är från JnyDesign. Mudden har jag köpt i lokal sybehörsaffär.


söndag 3 juli 2011

Mitt lilla äventyr...!

I lördags packade jag bilen och åkte i väg mot Eksjö!
Där hade de nämligen en PV träff och även Loppis. Mina föräldrar var med och anordnade träffen så jag får ge dem ett stort TACK till att dem fick iväg mig för att prova stå och sälja mina Två Små Gryn kläder.
Det var första gången som jag provade att "marknadsföra" mig och det var otroligt kul att få träffa alla härliga människor!
Så till alla Er som hälsade på mig och handlade hos mig; ett stort TACK!!
Timmarna gick fort och nu planeras det inför nästa gång som blir på Vrigstads Marknad den 13 Augusti.

Ska bli spännande!

fredag 1 juli 2011

Man ska ha husvagn...!

I förr igår började jag sy den röda tröja. Slutade med att jag satt i fyra och en halvtimme och den blev ändå inte klar! Symaskinen krånglade så det slutade med att jag städade hela maskinen. Glödlampan gick sönder och jag letade i hela huset efter en ny, men fick till slut sätta en liten bordslampa bredvid istället. Jag kände att det blev lite symaskinen mot mig och jag tänkte INTE  ge mig! Envis som en åsna började jag sy igen - klockan började närma sig midnatt och trött som jag var lyckades jag sy på ena ärmen fel! Nämligen upp och ner. Det var bara att börja sprätta...

Efter lite pyssel - det är inte lätt att sprätta i jerseytyg, sydde jag dit ärmen igen. Det var bara det att nu lyckades jag sy dit den med avig sidan utåt... Klockan hann bli 00:30 innan ärmen var dit sydd. Nu var det bara fållarna kvar och jag ville bli färdig med tröjan! Men då bestämde sig tvillingnålen att den inte tänkte göra som jag ville (såg dagen efter att den var sne) så det blev sängen ändå.

Dagen efter fixade jag nålen sydde klart den röda tröjan och sydde den blåa på bara en timme. Jag fick till slut min revansch...

Det ända jag ångrar nu är att jag inte köpte mer av tyget! Får kanske ta mig en till titt på JnyDesigns hemsida...
Mönstret är från Burda och som alltid stora storlekar. Min äldsta har storlek 110 och den röda tröjan som är i storlek 98 var nästan lite stor på henne.

Även om det var lite pyssel med tröjorna som kommer det definitivt bli fler!
I helgen ska jag ut på äventyr (hoppas jag slipper regnet!) är lite nervös men förhoppningsvis går det bra, berättar hur det gick nästa vecka!

Trevlig helg!