måndag 27 juni 2011

Städat!


Nu har jag sytt den sista snurrkjolen och klänningen på ett tag!! 

Hade små bitar kvar av både det gula och rosa tyget så bara för att rensa lite i lådorna fick det bli en kjol och en klänning. 

Nu ska jag sätta igång och sy byxor och tröjor till pojkar! Har varit dålig på att sy till pojkar. Blir så när man inte har någon att sy till!

Det gula tyget är köpt i syaffären och det rosa är från Panduro.

onsdag 22 juni 2011

Långtids projekt...

Nu så äntligen är den klar! 
Började med den här tröjan för säkert två månader sen, men jag sydde av tvillingnålen (sydde på en nål)och så var det första gången som jag sydde i interlock tyg (förutom till mössor). Så det blev lite pyssel innan jag fick ihop den ordentligt!

Efter olyckan med tvillingnålen hamnade tröjan låångt in i garderoben! Men idag så hittade jag den och bestämde mig för att slutföra den.
Byxorna är ett par som jag sydde igår kväll till E. Hon har lite dåligt med byxor och först tyckte jag inte att hon behövde fler par då jag hoppades på fint väder, men då solen inte riktigt vill titta fram så fick det bli ett par ändå!

Byxorna har resår i midjan och mudd i bensluten. Tyget är från Stoff och Stil och till tröjan är det overlock från JnyDesign!

Utlottning hos JnyDesign!

Jag är med på utlottningen hos JNY!

Gillar du färgglada kläder och tyger, hjälp oss bli fler på facebook, bjud in dina vänner att gilla JNYdesign, eller skriv detta inlägg på din blogg, och skriv sedan en kommentar på facebook och/eller på bloggen här för att vara med i utlottningen. Delar du på båda sätt och skriver kommentarer på båda så får erhåller du två lotter. Utlottningen pågår till 15 Aug (när vi kommit hem från Mässor och semestrar och allt återgått till det normala)
Vi lottar ut 10 enkilos paket med tyger från JNYdesign (alternativ klädpaket i valfri storlek till samma värde som tygerna)"

Vill också passa på att önska alla en trevlig sommar. JNY kommer att hålla leveransstängt vecka 28, 29 och 30. Det går att beställa som vanligt, men vi skickar inga ordrar förrän i början av augusti.
Lycka till och trevlig sommar till alla!

fredag 17 juni 2011

Åskoväder!

 Förra torsdagen var det åskoväder hos oss. Jag stängde av datorn men drog aldrig ut några sladdar och det skulle jag ha gjort!

Routern gick sönder så vi har varken haft internet eller någon hemtelefon på nästan en vecka. Saknade internet mer än vad jag kunde ha trott!

Jag har egentligen inte sytt så mycket i veckan utan pysslat lite med annat och bara myst i soffan. Men här är två "slit och släng" kjolar jag sydde till J och ett par shorts! Kjolarna är de vanliga och shortsen är med resår i midjan och ben.

Har tänkt att jag ska köpa en overlockmaskin nu, men jag kan fortfarande inte bestämma mig för vilken! Tar tacksamt emot tips!

tisdag 7 juni 2011

Cerise snurrkjolar!

Nu när sommaren äntligen har kommit så har jag sytt en hel del kjolar. 
Dem här två snurrkjolarna sydde jag till ett syskonpar. Härligt cerise tyg med stora vita prickar!
Hoppas att dem ska passa!

Jag har även sytt två "slit och släng" kjolar till J. Hon har inte sett dem än men jag hoppas att hon ska gilla dem. Nästa projekt blir att sy kuddfodral, skönt med lite omväxling!

onsdag 1 juni 2011

Kusinträff!


På nationaldagen har vi kusinträff på min mans sida. Det är en lite tradition som vi har börjat med och det är alltid lika trevligt! 

Till kusinträffen så har jag sytt till barnens sysslingar en mössa och en kjol! 
Det blev mössa i det härliga fordon tyget från JnyDesign och kjolen är en snurrkjol med mudd i midjan och kantband nertill.

På sistone har mössorna verkligen varit populära, även att solen nu äntligen har börjat skina på oss! 
Jag har sytt mössor till fyra barn på J:s dagis. Det har resulterat i att det har blivit lite trend på mössorna. En flicka kom fram till mig idag när jag hämtade J och sa att hon ville också ha en sån fin mössa! Kul att barnen gillar mössorna också, kanske man slipper fajtas när mössan väl ska på! 

Nästa projekt blir att sy lite "slit och släng" kjolar till J. Köpte nya tights för några dagar sedan och det tog en halv eftermiddag och sen var det hål på dem! Hon bokstavligen sliter kläder just nu! För mig är ju det förstås bara en fördel, då får jag anledning till att sy lite!

Ha en trevlig helg i underbara solen!!