fredag 29 april 2011

Födelsedagsklänningen!

Påskhelgen var intensiv med flera födelsedagar, god påskmiddag hos svärföräldrarna och stort födelsedags firande av vår lilla 1-åring!!

Tiden har gått otroligt fort, som det alltid gör när man är mammaledig, och i söndags hade vi kalas! Alltid lite speciellt med den första födelsedagen, kul att se hur de reagerar på sång, tårta och presenter!

Vår lilla E var på ett strålande humör och tittade storögat på allt hon fick. För att göra födelsedagen extra speciell hade jag sytt en klänning till henne och till storasyster (som totalvägrade ha på sig sin).

Jag är väldigt förtjust i lila så det blev en lila prickig klänning till E och en rosa med jordgubbar på till storasyster.


Det rosa tyget är från Panduro och det lila från lokal sybehörsaffär.

Trevlig helg!!

tisdag 26 april 2011

Till min lilla tjej!






Tänkte att när jag ändå hade jerseytyg hemma att jag kunde pröva mig på att sy ett par muddbyxor till min lilla E. 

Jag hade inget mönster hemma så jag tog ett par gamla byxor och klippte isär dem, visade sig att det kanske inte var världens bästa idé. Men efter lite pyssel så fick jag ihop det!

Med tanke på att det var första gången så blev jag riktigt nöjd!

När det var kallt ute...

När det fortfarande var lite småkallt ute sydde jag de här mössorna till tjejerna.
Jag fick även äran att sy en lila molnmössa till barnens kusin som bara är två månader! Fick modifiera mönstret lite men den passade perfekt!
Mönstret är eget och tyget från Jnydesign.

Första klänningarna!




Kollar man runt lite på alla bloggar så finns det mycket tips som man kan använda sig av. På HönaPönas blogg hade hon använt muddtyg från Stoff och stil. Jag var inne där och hittade de här två tygerna som jag beställde och sydde klänningar av! Tackar HönaPöna för tipset!

måndag 25 april 2011

Kjolar


Hittade en beskrivning på en annan blogg om hur man gör eget mönster till kjol! Tyvärr har jag nu glömt vilken blogg det var men mönstret var superlätt så jag gjorde en kjol till J och en till E. Smidigt och lätt!

Inspirerad!



Var på tjejkväll för ett antal veckor sedan och blev totalt inspirerad av en vän! Hon höll på att sy barnkläder och annat smått och gott, jag kände direkt att det där var något för mig! Dan efter besökte jag den lokala sybehörs affären och dammade av symaskinen. Det första jag gjorde var att sy kuddar till J:s säng, stolsdynorna och gardinen. Var ju tvungen att börja med något enkelt så att inte inspirationen skulle försvinna! Såhär fint blev det!